Skip to main content

Kleur zorgt ervoor dat dit appartement van 750 vierkante voet zo veel groter voelt

tegoed: Serena Eller

Bij het aanpakken van een klein appartement in Rome voor een gezin van drie, wisten Martino Fraschetti en Vincenzo Tattolo van Studio Strato dat ze de 750-achtige vierkante voet van het huis moesten maximaliseren. "Het belangrijkste doel van dit ontwerp was om zoveel mogelijk ruimte te krijgen van dit kleine appartement, en visuele en ruimtelijke barrières te vermijden, zoals scheidingswanden, die het gevoel van harmonie kunnen wegnemen," zegt Tattolo.

De badkamer werd in het midden van het appartement geplaatst en vormde de hoeksteen van het ontwerp, terwijl de rest van de kamers vrijelijk konden stromen. De architecten hebben de deuren en kasten van vloer tot plafond ontworpen om te voorkomen dat de ruimte visueel wordt verbroken. Slimme plaatsing van kleur zorgt voor een gevoel van continuïteit. "Het meubilair werd gebruikt om complexiteit en contradicties aan het ontwerp toe te voegen", zegt Tattolo. "Alles wekt nieuwsgierigheid en aandacht." Het eindresultaat is een kleurrijk huis dat elke vierkante voet telt.

Foto's credit: Serena Eller

Een hoek van de woonkamer is voorzien van opbergkasten bekleed met Weense stro en een ingebouwd leeshoekje, compleet met een huis voor de kat van het gezin.

tegoed: Serena Eller

Een paar vintage fauteuils worden gecombineerd met een stoel van Marco Zanuso. Het gordijn van Pierre Frey geeft de kamer een grafische uitstraling.

tegoed: Serena Eller

Een ronde tafel is omgeven door een mix van stoelen en wordt verlicht door een Artemide-hanglamp in de open eethoek.

tegoed: Serena Eller

De grote ramen van de keuken brengen veel licht in de leefruimte. De pruimenkasten zijn bedekt met een Carrara marmeren aanrecht.

tegoed: Serena Eller

De blauwe harsvloer stroomt vanuit de woonkamer naar de slaapkamer, die een palet van stoffige pinks, hemelsblauw en goudsbloem bevat.

tegoed: Serena Eller

Hermès-textiel werd gebruikt om draperieën te maken, waardoor een deel van de opslag van de slaapkamer verbergt.

tegoed: Serena Eller

De harsmuur in de badkamer komt overeen met de vloer van het appartement. De aangepaste deuren hebben een patrijspoort die uitkijkt op de slaapkamer.

tegoed: Serena Eller

De kinderkamer is gescheiden van de leeshoek door een glazen schuifdeur, waardoor er veel ruimte is om te spelen.


Elizabeth Stamp

Elizabeth Stamp is een freelance schrijver die haar tijd verdeelt tussen New York en Los Angeles. Haar werk is verschenen in Architectural Digest, Elle Decor en CNN Style.