Skip to main content

Het is gemakkelijk om jezelf voor te stellen op het terras van deze gereviseerde woning in Londen

tegoed: Jack Hobhouse

Een echtpaar met een zes jaar oude dochter werd verliefd op een Victoriaans terrashuis in de meest begeerde wijk van Primrose Hill in Londen, maar achter de charmante jaren 1860 façade was een mengelmoes van gefragmenteerde ruimtes gecreëerd door eerdere renovaties. De twee besloten dat het tijd was voor een complete revisie van het pand en maakten hun belangrijkste twee prioriteiten een naadloze lay-out en een overvloed aan licht. Architecten Chris Romer-Lee en James Lowe, de oprichters en directeuren van Studio Octopi, waren meer dan de uitdaging, maar ze waren vastbesloten om restanten van de oorspronkelijke architectuur in het proces te behouden. Ze verwijderden de binnenwanden van de onderste twee verdiepingen en installeerden vervolgens een keuken met dubbele hoogte, die wordt verlicht door de nieuwe dubbelhangende ramen aan de achterzijde. Wanneer de ruiten worden verhoogd, wordt de tuin een natuurlijke uitbreiding van het lagere niveau, wat perfect is voor alles van ochtendkoffie tot cocktailparty's. Bovenop zette het team hun missie voort met luchtige slaapkamers en badkamers, gedefinieerd door rustige, uitnodigende functies. "Er is nu een stroom tussen de verdiepingen en visuele verbindingen tussen deze belangrijke ruimtes," zei Romer-Lee. Het afgewerkte adres tikt alle juiste vakjes voor het paar aan: een helder, open en ruim ontwerp dat helpt een 19e-eeuws huis te behouden voor toekomstige generaties.

Fotoalbum voor Slideshow10: Jack Hobhouse

De Victoriaanse façade is bewaard gebleven en originele details zijn te zien in de woonkamer aan de voorkant van het huis. 'Het huis ziet er uit als alle andere huizen op straat,' zei Romer-Lee. "Er is geen manier om te weten wat er in gebeurt." De ruimte is ingericht met een B & B Italia-bank en Eames-bijzettafels.

tegoed: Jack Hobhouse

De grote eetzaal komt uit op de tuin via grote ramen en een dubbele glazen deur. Studio Octopi ontwierp de tafel, die is gekoppeld aan Hans Wegner Wishbone stoelen.

tegoed: Jack Hobhouse

De minimalistische keuken is uitgerust met Corian®-aanrechten, een Carrara-marmeren eiland en Foscarini-hanglampen.

tegoed: Jack Hobhouse

Een opvallende nieuwe trap verbindt de benedenverdieping, de begane grond en de eerste verdieping.

tegoed: Jack Hobhouse

Een woonkamer aan de achterzijde van het huis kijkt uit op de eetkamer. De architecten gebruikten een glazen balustrade om ten volle te profiteren van het licht van de ramen met dubbele hoogte. Een B & B Italia-bank wordt gecombineerd met stoelen van Hans Wegner en een tafel van Fritz Hansen.

tegoed: Jack Hobhouse

"De klant wilde natuurlijke, warme materialen met een gedempte grijze achtergrond," zei Lowe. De grote slaapkamer is voorzien van eikenhouten vloeren en een grillige Finn Juhl Pelican-fauteuil.

tegoed: Jack Hobhouse

Een Pietra Serena stenen vloer staat in schril contrast met de Falper tub en niet alleen de White putten.

tegoed: Jack Hobhouse

De gezellige kamer is uitgerust met een kitchenette en biedt toegang tot het dakterras. Een Finn Juhl-bank en een Vitra-kruk omringen een Fritz Hansen-tafel.

tegoed: Jack Hobhouse

Een levende muur grenst aan de tuin, en de tafel en stoelen zijn van Massproductions.

tegoed: Jack Hobhouse

Het team gebruikte bakstenen in Londen op de achterextensie om het bestaande uiterlijk te evenaren.

Corian® is een geregistreerd handelsmerk van E. I. du Pont de Nemours and Company.


Elizabeth Stamp

Elizabeth Stamp is een freelance schrijver die haar tijd verdeelt tussen New York en Los Angeles. Haar werk is verschenen in Architectural Digest, Elle Decor en CNN Style.